20 Following
natashajohnston

natashajohnston

Corliss dampmaskinen kjelerommet gruppe av George h. Corliss

Corliss dampmaskinen kjelerommet gruppe av George h. Corliss

Er du en ingeniør oppfinner som kan selge dine egne ideer? George Henry Corliss ble. Under den industrielle age, Corliss (1817-1888) gikk ut av skolen som en 14-åring og tilbrakte sine første år i New York som en kontorist i en fabrikk-butikk. Han deltok et akademi i Vermont, men har valgt å gå tilbake til det eneste selskapet han hadde kjent tidligere og åpnet sin egen butikk, fungerer som en matbutikk. Lei av rutineoppgaver, ca 23 år gammel, han begynte å bruke hans mekaniske talenter til å finne opp og perfeksjonere maskiner, og etter noen år fikk sin første patent på en støvel-stikkende maskin.

 

Corliss flyttet fra New York til Providence, RI, å søke støtte for markedet og produsere symaskin men planene endres når han ble interessert i dampmaskiner. Resultatet tok han en jobb i Fairbanks, Bancroft og selskapet som talsmann for dampmaskiner og kjele Fremstilling bedrift. Han steg i ansiennitet, kunne arbeide med egne prosjekter hos firmaet, og etter et par år tilbake for å forfølge sine egne ideer som en senior partner i Corliss, Nightingale og co, hans nye ideer forbedret dampmaskinen design, som nytte over hele verden.

 

Corliss oppfunnet en ventil som tillatt steam raskt trykke et stempel, flytte frem og tilbake før steam å kondensere. Han laget også guvernører som ønsker å kontrollere damp og eksos. Disse fremskrittene redusert spillvarme og tillatt motoren til å operere med mer ensartet bevegelse og redusert drivstoff kostnader. Han designet, utviklet og patentert Corliss motor basert på disse forbedringene.

 

Oppfinnere Hall of Fame bemerker at effektiv vekslende ventilen i Corliss motorer "banet vei for den utstrakte bruken av dampkraft i nittende århundre USA."

 

I 1856 åpnet Corliss Corliss dampmaskinen selskap i Providence, RI. Dampmaskiner han ble brukt i mange industrielle applikasjoner, og snart ble eksportert til Skottland for bruk i bomull møller. Han åpnet en andre produksjonsanlegg i England var begge steder. Over tid, Corliss motoren ble brukt over hele verden, og når patenter utløpt, Corliss-type motordesign ble vedtatt av mange produsenter.

 

Corlisss mest kjente prestasjoner var Centennial motoren. Bygget i 1876 drevet Centennial utstilling i Philadelphia, PA, dette dampmaskinen alle søkemotorer i maskiner Hall seksmånedersperioden Expo. Det var førti meter høy og veide seks-hundre-ton, noe som gjør det største dampmaskinen, og basert på dens maksimal vurdering, den mektigste samtidig.

 

Med mye feiring aktivert President Ulysses s. Grant og keiseren Don Pedro II av Brasil Centennial Corliss engine med sveiven avspark i begynnelsen av Expo. Etter expo lukket, ble motoren solgt til Pullman selskapet, hvor det drives i 30 år. Denne lav hastighet motoren var også viktig fordi det markerte slutten på en epoke for dampmaskiner, høyhastighets dampmaskiner ble populære i slutten av 1880-årene.

Utmerkelser og medaljer fra verden viser som påvirket Corliss daglige liv under den industrielle age. Personlig, holdt han en æres mastergrad fra Brown University, Boston Kunstakademiet og Sciences Rumford Medal og Institutt for 1870 Frankrike 1879 Montyon prisen, som på tiden var den høyeste ære kjent for mekanisk fremskritt. Han ble også laget en "offiser i den rekkefølgen av Leopold" i 1886 av kongen i Belgia.

Corliss motor også fått en rekke priser. Det vunnet den høyeste prisen på utstillingen 1867 donerte Paris, slo mer enn 100 av verdens mest kjente motoren byggherrer. I 1873 Wien gjennomgangen, men det ikke er engang på utstillingen, motoren vant "Grand diplom av æren"-de beste prisen-en Corlisss innovasjonene i nesten alle dampmaskinen utstilt.

Corliss dampmaskinen kjelerommet gruppe av George h. Corliss